Menu

Tuesday, July 12, 2016

လက္ခတ္သံ က်ြန္းဖိုသား ေသာင္းတိုင္က ၾကားသေလ …ေလ့ (၃)

" ကန္ေတာ့ … ကန္ေတာ့ …ကန္ေတာ့…
ထမင္းက်ြန္ ဟင္းက်ြန္ မျဖစ္ပါေစနဲ႕"
ေဆးဆိုးၿပီးေသာ ခ်ည္ခင္မ်ားအား ထမင္းစာမ်ားထည့္ကာေကာ္တင္သည့္ သေဘာျဖင့္ခ်ည္နင္းရာတြင္ ထမင္းလုံးမ်ားအားနင္းနယ္ရမည္မို႕ ကန္ေတာ့ ေတာင္းပန္ၾကျခင္းျဖစ္သည္။
နင္းနယ္ၿပီးခ်ည္ခင္မ်ားအားေျခာက္ေသြ႕ေအာင္ေနလွမ္းရျပန္သည္။ေျခာက္ေသြ႔
ေသာခ်ည္ခင္မ်ားအား ဆတ္သြားဖူးျဖင့္ ခ်ည္ခင္ရွင္းရသည္။ထို႕ေၾကာင္႕ပင္
"ပ်ိဳေလးတို႕အိမ္ဦး
ဆတ္သြားဖူးတဲ႕ တစ္ရုံႏွစ္ရုံ" … … ဆိုရေလာက္ေအာင္ ေယာေဒသ၌ ဆတ္သြားပင္မ်ားေနရာအႏွံ႕ေတြ႕ရျခင္းပင္။
ခ်ည္ရွင္းရာတြင္လည္း ခ်ည္ခင္မ်ားမွာေကာ္ျဖင့္ေတာင့္တင္းေနမိသည္မို႕ လက္ဖဝါးမ်ားအား စူးရွဒဏ္ရာတတ္ရာ ေယာ ယကၠန္း ၏ လုပ္ငန္းအဆင့္ဆင့္က လြယ္လြယ္ကူကူတစ္ခုမ်ွမရွိေခ်။ခ်ည္ခင္မ်ားရွင္းၿပီးလ်ွင္ေတာ႔ ခ်ည္ခင္မွ တညင္းလုံးသို႕ ခ်ည္ခ်ရသည္။ခ်ည္ခ်ရာမွ ရလာေသာ တညင္းလုံးမ်ားျဖင့္
အတိုင္ခ်ည္အတြက္ ယကၠန္းရွယ္ရသည္။ဒညင္းလုံးမ်ားစြာျဖင့္ ေခါက္တုံ႕ေခါက္ျပန္ ေလ်ွာက္ရသည္က ေန႕တဝက္ ရံဖန္ရံခါ တစ္ေနကုန္တတ္သည္မို႕ ခရီးမိုင္ႏွင့္ တြက္လ်ွင္ ဆယ္မိုင္ေက်ာ္ေက်ာ္မ်ွ။
ယကၠန္းရွယ္ရာမွ ရရွိလာေသာ အတိုင္ခ်ည္တန္းအား ယကၠန္းစင္တြင္ ပ်ံ႕ပ်ံ႕ပ်ဴးပ်ဴးျဖစ္ေအာင္ လိပ္တုံးျဖင့္လိပ္ကာယကၠန္းတန္းၾကရသည္။ လိပ္တုံးတြင္ လိပ္ရာတြင္လည္း အစေကာင္းမွ အေႏွာင္းေသခ်ာဆိုသကဲ႕သို႕ လိပ္တုံးလိပ္ မေသသပ္လ်ွင္ ယက္သမ်ွအထည္မွာ ခဏခဏျပင္ရသည္မို႕ ပိရိေသသပ္စြာ အားစိုက္လိပ္ၾကရသည္။
လိပ္ပတ္လည္သည္ ဆိုေသာစကားက ေယာယကၠန္းလုပ္ငန္းခြင္မွ ဆင္းသက္ လာေသာစကား ဟုမွတ္သားဖူးပါသည္။
မည္သို႕ပင္ ခဲကတ္ပင္ပန္းေစကာမူ ေယာရုိးရာယကၠန္း ဓေလ့ မေပ်ာက္ပ်က္ ေအာင္ ထိန္းသိမ္းနိူင္ဖို႕အေရး အားေမြး ေဖာ္ထုတ္ရန္ က်ေနာ့္တို႕
'ေယာလူငယ္ '
ေတြမွာ တာဝန္ရွိေနပါၿပီ ဆိုတာကေတာ့ အေသအခ်ာပင္။ ။

Photo ။ ။မူရင္းပိုင္ရွင္အား Credit ပါဗ်
ယကၠန္းစင္ ႏွင့္ ယကၠန္းအဆင္မ်ားကိုလည္း ေရးလိုပါေသးသည္။
ခ်စ္ခင္စြာျဖင့္
ေယာသိခၤ

No comments:

Post a Comment